Hoe reinig ik mijn mineraalstenen?

Er zijn veel manieren en meningen over hoe je jouw stenen reinigt.

Water en maanlicht
Hoe maken wij onszelf schoon en laden wij op? Juist, onder de douche en savonds in bed. Waarom zou dit niet hetzelfde voor mineraalstenen zijn?
Koel water is net zo verfrissend voor het kristal als voor je eigen huid. Stel je voor dat je onder een waterval staat: dat werkt stimulerend en versterkend. Je kunt je stenen gewoon onder de kraan schoonmaken met je handen, of je kunt ze een badje geven in de gootsteen of een kom water. Dit zodat ze doorweekt raken - net als jijzelf in bad of in de zee. Dit geld ook voor stenen die altijd in huis liggen en stoffig worden, zowel van buiten als van binnen :). 
Zeep of schoonmaakmiddelen heb je niet nodig. Laat je kristallen drogen op een lap stof van natuurlijk materiaal, in daglicht of bij het licht van de volle maan. Ik kies zelf volle maanlicht.
Let op!!! Sommige kristallen zoals de Celestien en Calciet kunnen niet tegen water of direct zonlicht! Ze kunnen hun kleur kwijt raken of zelfs oplossen (Seleniet bijvoorbeeld) Check dus eventjes vooraf goed op het internet welke je wel en niet met water kunt wassen.

Salie of heilig hout
Het reinigen van jouw steen kun je ook doen met jawel, salie of heilig hout!
Je steekt de salie of palo santo aan en blaast het vlammetje uit. Het begint nu te roken. Wanneer je de steen door de rook beweegt zul je vervuilde energie uit de steen verwijderen. Maak er een momentje van waarbij je je concentreert op het reinigen van de steen en het verwijderen van de negatieve energieën die zijn blijven plakken. 

Veelgestelde vragen:

Moet het èxact onder maanlicht liggen?
Nee. Als de maan achter de wolken is, is haar energie er nogsteeds toch?

Wat doet de maan precies dan?
Mama maan zuigt het gif uit de stenen. Magie!

Moeten ze buiten liggen?
Nee. Het mag ook in de vensterbank achter het glas

Hoe vaak moet ik mijn steen reinigen?
Luister naar je gevoel. Als je ze gebruikt bij healing zou ik ze wat vaker reinigen.

 

Veel informatie van deze tekst komt uit het boek De kracht van kristallen.

© 2016 - 2020 How Is It Hanging? | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel